ONZE

WERKWIJZE

Studio Fillem hanteert een vaste werkwijze met verschillende fases. Op basis van jouw wensen kijken wij welke stappen nodig zijn voor het realiseren van jullie animatievideo. Lees hier wat deze stappen zijn en hoe wij aan de slag gaan met jouw product.

Samen met de klant bespreken we de plannen voor de animatie. Dit gaat bijvoorbeeld over de stijl, het kleurgebruik en de inhoud van de animatie. Er wordt een plan opgesteld met onderwerpen die jullie graag terug willen zien in de animatie. 

1

Briefing -> Concept

Op basis van het concept wordt er een script geschreven. Het script is de -in spreektaal geschreven- tekst die wordt uitgesproken door een professionele voice-over. Op deze manier wordt de inhoud van de video ondersteund. Het scenario is een tekstuele beschrijving van wat je te zien krijgt in de animatie. 

2

Script en Scenario

Een storyboard is een ruwe schets van hoe de animatie eruit komt te zien. Bij het storyboard wordt ook een look&feel gemaakt. Dit is 1 uitgewerkt stilstaand beeld uit de animatie, zodat je een beeld krijgt van de stijl in de animatie. 

3

Storyboard en Look&Feel

Op basis van het storyboard en de look&feel wordt het gehele design uitgewerkt. 

4

Design

Alle shots uit het storyboard worden omgezet in een vloeiende animatie. Alle animaties worden achter elkaar gemonteerd. Naar wens kan er sound design* toegevoegd worden aan de animatie. 

5

Animatie en Edit

Tijdens het proces zijn er eventuele aanpassingen besproken en verwerkt. De puntjes worden op de i gezet, de animatie wordt opgeleverd en kan geplaatst worden op al jullie kanalen!

6

Eindoplevering

EXTRA'S

Een voice-over is een stem die de beelden van een animatie kan ondersteunen. Een voice-over is een mooie opvulling voor jouw video. Op basis van jullie wensen (man/vrouw/tone of voice) maken wij een selectie waaruit jullie een stem kunnen kiezen.

Voice-over

Wist je dat geluid de helft van je filmervaring bepaalt?  Naar wens kan er sound design worden toegevoegd aan de animatie. Denk hierbij aan muziek, sound effects of een voice-over. Deze besteden wij uit aan de professionals binnen ons netwerk.

Sound design

Wanneer wij iets opleveren, kan het altijd gebeuren dat je hier nog niet 100% tevreden over bent. Wil jij iets laten aanpassen? Geen probleem. Bij elke stap in het proces zit standaard een aanpassingsronde, zodat wij samen tot een goed eindresultaat komen.

meer info over aanpassingsrondes

Aanpassingen

ANIMATIE LATEN MAKEN?

OF HEB JE VRAGEN?